Hányadik pozíciót kell elérnem a találati listán?

Értékelés:
(1 szavazat)
2012. január 18., szerda 08:36 Írta: 

Összefoglalva: minél előrébb van a weboldal egy kulcsszóra a találati listán, annál több látogatót tud begyűjteni. Sokan azt vallják, hogy elég az első oldalra kerülni, mivel ez biztosan jelent látogatottság növekedést. De ha már ott vagyunk, akkor nő az étvágy, és szeretnénk még előrébb kerülni.

Az emberi természet már csak ilyen, de a statisztikák is igazolják, hogy az első helyen szereplő számíthat a legtöbb látogatóra.

De nézzük a konkrét számokat! Az AOL adatbázisa alapján többen végeztek ilyen statisztikát, a eredmény mindenkinél hasonló lett. A találati lista alapértelmezésként 10 weboldalt jelenít meg egyszerre 100 lapon. következő diagram a Google találati lista oldalainak látogatottsági eloszlását mutatja.

diagramból jól látható, hogy a kereső emberek „lusták” és nagy részük az első oldalnál nem jut tovább, ott megtalálja, amit keres. (Egyébként ez a keresők releváns listáinak a következménye is, mivel ha a kereső nem szolgáltatna jó eredményt, akkor biztos tovább böngésznének az emberek, és nem ragadnának le már az első oldalon.)

Tehát, aki látogatót kíván szerezni a keresőktől, annak az első 20 találat, de inkább az első 10 találat közé kell beverekednie magát.

Elemezzünk tovább! Nézzük meg az első találati lapon kattintók számainak helyezésenkénti eloszlását: 

igen! 47% !!! A legjobb pozícióban elhelyezkedő weboldal, az első lapon maradó emberek majdnem felét megszerzi. (a statisztika a reklám hirdetésekre kattintó embereket nem tartalmazza) És nem utolsó szempont, hogy az első 3 helyezett viszi az érdeklődők 71% át! 

Természetesen, ha valaki nincs az első helyen, nem kell csüggednie, biztosan szerez látogatókat a keresőből, mindössze jóval kisebb szeletet kaphat a tortából. A grafikonból jól látszik, hogy van miért a legjobbra törekedni. Bár lesújtónak tűnhet a helyzete annak a másik 9 weboldalnak, aki nem az első helyen szerepel, az ügyfeleimnek mégis mindig azt mondom, hogy előbb kerüljön be a weboldala a találati lista első oldalára, aztán az első 5-be, majd ezt követően kezdjen el harcolni az első helyért. Ha már az ember az első oldalba befér, akkor az már kezd látszani a látogatottságban is, igazolást nyer, hogy érdemes a keresőoptimalizálással foglalkozni és szinte erőt ad a folytatásra.

Megjelent: 6897 alkalommal
Kategória: Finance and grants

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.